Hof van Zuidwijk – Midden

Hof van Zuidwijk Midden

locatie: Rotterdam
projecttype: Eengezinswoningen
fase: Opgeleverd
verwachte oplevering: 2011
adres: Lichtenburg, Maldenburg, Nijenburg, Engelenburg, Keyenburg en Pauwenburg
opdrachtgever: Vestia Rotterdam Zuid
ontwikkelaar: Estrade Projecten
architect: Claus en Kaan
aannemer: Ten Brinke Bouw

Plan

Hof van Zuid wordt in 4 fasen gebouwd

Hof van Zuidwijk is een project, bestaande uit 10 blokken van in totaal circa 300 eengezinswoningen, wat in 4 fasen gebouwd zal worden. Binnenkort worden de laatste woningen opgeleverd.

Uitgangspunten

De uitgangspunten in het stedenbouwkundig ontwerp zijn: aansluiten op de sfeer van de tuinstad, een groene binnentuin, parkeren op eigen terrein, aan alle zijden van de blokken voorgevels en de blokken om en om ontwerpen door twee architecten.

Hof van Zuidwijk Midden

Hof van Zuidwijk Midden bestaat uit drie blokken van 36 woningen, met dakterras en privétuin. In totaal worden er voor de 108 woningen ook 108 afgesloten parkeerplaatsen op eigen terrein gerealiseerd. Per blok wordt een afgesloten collectieve binnentuin omsloten. De woningen zijn twee of drie laags en bieden voldoende oppervlakte voor meerdere slaapkamers, studie- of logeerkamers en soms zelf een professionele werkruimte. De woonoppervlakte varieert van 96 tot 141 m² (exclusief parkeerplaats en buitenruimte). De woningen zijn begin 2011 opgeleverd. De woningen zijn huur met optie tot koop en koop.

Werkzaamheden Civitec:
Civitec heeft de taken van locatiemanager alsmede projectleider Buitenruimte waargenomen. Doordat bouw en inrichting buitenruimte tegelijkertijd plaats vonden vergde dit veel afstemming en bemiddeling. Civitec heeft alle activeiten aangaande de aanleg van distributieleidingen en huisaansluitingen van de Nuts en rioolaansluitingen gecoördineerd. Tijdens uitvoering van de werkzaamheden is de locatiemanager dagelijks bereikbaar geweest voor alle betrokkenen. Door middel van nieuwsbrieven, inloopuren, telefonisch contact alsmede per email en gesprekken op straat zijn bewoners, omwonenden en alle instanties continue op de hoogte geweest van de voor hen belangrijke punten. Op verzoek van de opdrachtgever is Civitec bij alle bouwvergaderingen en overleg aangeschoven, heeft Meer- en Minderwerk beoordeeld, offertes opgevraagd en opdracht uitgeschreven of voorbereid (indien buiten mandaat), knelpunten gesignaleerd en, indien nodig, ingegrepen, voortgang bewaakt, toezicht gehouden op extra werkzaamheden, opnames en overdrachten geregeld en nog veel meer.