Klinkenburg

Klinkenburg

 
locatie: Rotterdam
projecttype: Appartementen
fase: Opgeleverd
adres: Keyenburg
opdrachtgever: Vestia Rotterdam Zuid
ontwikkelaar: Estrade Projecten
architect: DKV Architecten
aannemer: Bouwbedrijf Remmers B.V.

Plan

De Klinkenburg is het 5e project in De Burgen. De locatie wordt aan de noordzijde begrensd door de Keyenburg. De zuidzijde van het project sluit aan op de Denenburg. Aan de oostzijde grenst het aan de weg Schuilenburg en aan de westzijde aan de basisschool Toermalijn. Ter plaatse van de Toermalijn en westelijk daarvan de Sportschool “Life Style” worden vanaf 2011 een vervolg op de Klinkenburg gerealiseerd in de zelfde sfeer en typologie als het voorliggende project.
Op deze locatie stonden winkels met daarboven appartementen en grondgebonden woningen. De winkels en appartementen zijn in het voorjaar van 2004 gesloopt. De grondgebonden woningen worden in het voorjaar van 2005 gesloopt.

Het ontwerp

Het ontwerp voor De Klinkenburg bestaat uit appartementen verdeeld over vier woonlagen rond een binnenterrein. Parkeren vindt plaats op maaiveldniveau. Het binnenterrein ligt op het parkeerdek. Op het dek zijn privé terrassen en een collectieve verblijfsvoorziening geprojecteerd. Dit terrein is toegankelijk voor bewoners, maar afgesloten voor passanten.

Duurzaam bouwen
Bij de ontwikkeling van dit project is rekening gehouden met duurzaamheid.

Werkzaamheden Civitec:
Tijdens de bouw van Klinkenburg heeft Civitec de huisaansluitingen gecoördineerd en de tijdelijke inrichting van het omliggende terrein. In 2010/2011, bij de inrichting van Hof van Zuidwijk Midden en later in dat jaar bij de inrichting van de Keyenburg, zal de definitieve inrichting van het grootste deel van de buitenruimte plaats vinden. Naast vernieuwing van het hoofdriool en kabels en leidingen zal er een mooie nieuwe inrichting ontstaan die aansluit op de rest van de wijk. De zijde aan de Denenburg zal bij de voltooiing van Hof van Zuidwijk West worden ingericht. Tot die tijd ligt dat terrein braak.