Sprokkelenburg

Sprokkelenburg

 

locatie: Rotterdam
projecttype: Eengezinswoningen en appartementen
fase: Opgeleverd
verwachte oplevering: 1e kwartaal 2007
opdrachtgever: Vestia Rotterdam Zuid
ontwikkelaar: Estrade Projecten
architect: Roelf Steenhuis te Delft
aannemer: Stam + de Koning

De Sprokkelenburg is het 2e project in De Burgen en heeft een belangrijke pilot en imagofunctie voor de nieuwbouw in De Burgen. De locatie is aan de noordzijde begrensd door de Slinge. De zuidzijde van het project sluit aan op de Doornenburg en de eengezinswoningen aldaar welke blijven gehandhaafd. Aan de westzijde grenst het aan de Schuilenburg en aan de oostzijde van het plan aan de Drakenburg. Op deze locatie, waar voorheen 128 portieketagewoningen waren gesitueerd,  werden 37 middeldure eengezinswoningen type A en B en 18 appartementen type D en E ontwikkeld in een gesloten bouwblok met ca 95 parkeerplaatsen op het binnenterrein.

Bij de bouw van Sprokkelenburg is er op de binnenterrein, na de aanleg van riolering en verlichting, een parkeerplaats en een speelterrein aangelegd. Het geheel is uit de openbaarheid onttrokken door middel van een hekwerk. Bij oplevering van de woningen is er op de buitenruimte aangesloten. Aan de Slinge is dit gelijk in de definitieve situatie aangeheeld. De Drakenburg en Doornenburg zijn heringericht volgens inrichtingsplan Hof van Zuidwijk Noord. Aan de zijde van de Schuilenburg is een tijdelijk inrichtingsplan gerealiseerd. Deze Schuilenburg wordt in 2011/2012 definitief ingericht na voltooiing van diverse andere deelplannen.

Werkzaamheden Civitec:

Binnen het project Sprokkelenburg was Civitec betrokken als locatiemanager en projectleider uitvoering namens de opdrachtgever Estrade Projecten